Gullevi Almgren som är så kallat informationsansvarig tror inte att psykiatrin tål att jämföras med Narconon
Hon kallar mina uttalande för "Ett obehärskat utbrott mot scientologin" som dessutom skulle vara behäftat med flera allvarliga faktafel.
Fakta: Informationsansvarig inom den så kallade Scientologikyrkan är i själva verket den högste chefen för "kontoret för speciella affärer", Scientologkyrkans spionorganisation. Här organiseras, initieras underrättelseverksamheten vars huvuduppgift är att med alla medel försöka gräva fram komprometterande uppgifter om den eller de som kritiserar kyrkan. Dessa uppgifter används sedan antingen för att hota en kritiker till tystnad eller om detta misslyckas, i förtalskampanjer av olika slag. Hittar man inga graverande saker ljuger man helt enkelt ihop en historia.
Gullevi Almgren, som har sina rötter i Landsbro vill ge en annan bild av scientologin. Att psykiatrin alltid varit starkt kritisk mot scientologin försöker hon förklara med att L Ron Hubbard, som var den som hittade på scientologin, påstod sig ha avslöjat psykiatriska hjärntvätts experiment i en bok 1951. Hubbard ska också ha påstått att USA genom lagstiftning försökte skapa ett eget Gulagläger i Alaska dit man skulle deportera mentalpatienter. Men tack vare scientologerna och andra "människorättskämpar" blev detta inte av.
Almgren nämner också bildandet av Citizens of Human Rights (kommittén för mänskliga rättigheter) 1969, som påstår sig bevaka och skydda mentalpatienters mänskliga rättigheter.
Fakta : Kommittén för Mänskliga Rättigheter startades 1969, är , liksom Narconon, en av många frontorganisationer för scientolog kyrkan. ( Läs mer om frontgrupperna på Catarina Pamnells hemsida . Pamnell är en känd svensk f.d. medlem i Scientologkyrkan ) Läs artikel om varför denna frontorganisation bildades (engelska).
Almgren hävdar att KMR har granskat tvångsvården och vad hon kallar "elchockerna" inom psykiatrin och att KMR har chockerats av det ökande användandet av antipsykotisk medicinering i USA. Hon påstår vidare att man ger dessa mediciner till spädbarn ( som alltid med påståenden från denna den farligaste sekten i världen, utan referenser eller faktaunderlag som kan kontrolleras). Hon ondgör sig också över att amfetamin behandlingen till svenska barn med hyperaktivitets syndrom har ökat kraftigt, att Sverige är världsledande i detta avseende. Det är sådana här påstående, menar Almgren, som fått psykiatrin att hata scientologer.
Brettstam ljuger om mer
Brettstam ljuger om E-metern! "E-metern fick 30 juli 1971 fullständigt erkännande som religiöst hjälpmedel", och inflikar att svenska skatteverket visst tycker att scientologerna arbetar utan att vilja tjäna några pengar och det tycker skatteverket i USA och Australien också, så det så. Sedan har Almgren "hört" ( hoppas att det inte var en rösthallucination) att psykiatrin kostat 45 miljarder om året, som för Almgren är "en ofattbar summa". Hon har, säger hon, länge efterlyst en utvärdering där man jämför psykiatrisk behandling med alternativa medicinfria behandlingar. ( läs Narconon).
" Vågar psykiatrin ställa upp på det?" med adresslapp Brettstam.
Hur ser kopplingen mellan scientologerna och Narconon ut egentligen?
Almgren: "Narconon använder L. Ron Hubbards missbruksrehabiliteringsprogram. Det är det som är "kopplingen" till Scientologi. Från kyrkans sida uppmuntrar vi Narconon och vi var med och aktivt stöttade verksamheten från början. Narconon räddar liv. Scientologi hjälper människor så att de aldrig ska börja med droger. Det är fantastiskt bra att Narconon finns, men det är tråkigt att de behövs, varför börja med droger?"
Gullevi Almgren berättar hur glad hon är att hon är scientolog och hur hon såg att läkemedel inte var bra när hon skulle börja utbilda sig inom apoteksbanan. När hon letade efter "drogfria" alternativ hittade hon scientologin som sedan gett henne "ett synnerligen innehållsrikt liv". ( Jo det kan jag livligt föreställa mig.) Bara att få ihop till de  fantasikostnader  scientologi kurserna medför måste ha varit ett rent helvete)
Gullevi Almgren som är så kallat informationsansvarig tror inte att psykiatrin tål att jämföras med Narconon

Hon kallar mina uttalande för  "Ett obehärskat utbrott mot scientologin"  som dessutom skulle vara behäftat med flera allvarliga faktafel.

Fakta: Informationsansvarig inom den så kallade Scientologikyrkan är i själva verket den högste chefen för  "kontoret för speciella affärer",  Scientologkyrkans spionorganisation.  Här organiseras,  initieras underrättelseverksamheten vars huvuduppgift är att med alla medel försöka gräva fram komprometterande uppgifter om den eller de som kritiserar kyrkan.  Dessa uppgifter används sedan antingen för att hota en kritiker till tystnad eller om detta misslyckas, i förtalskampanjer av olika slag.  Hittar man inga graverande saker ljuger man helt enkelt ihop en historia.

Gullevi Almgren, som har sina rötter i Landsbro vill ge en annan bild av scientologin.  Att psykiatrin alltid varit starkt kritisk mot scientologin försöker hon förklara med att L Ron Hubbard, som var den som hittade på scientologin,  påstod sig ha avslöjat psykiatriska hjärntvätts experiment i en bok 1951.  Hubbard ska också ha påstått att USA genom lagstiftning försökte skapa ett eget Gulagläger i Alaska dit man skulle deportera mentalpatienter.  Men tack vare scientologerna och andra  "människorättskämpar"  blev detta inte av.

Almgren nämner också bildandet av Citizens of Human Rights (kommittén för mänskliga rättigheter) 1969,  som påstår sig bevaka och skydda mentalpatienters mänskliga rättigheter.

Fakta : Kommittén för Mänskliga Rättigheter startades 1969, är , liksom Narconon, en av många frontorganisationer för scientolog kyrkan. ( Läs mer om frontgrupperna på Catarina Pamnells hemsida . Pamnell är en känd svensk f.d. medlem i Scientologkyrkan ) Läs artikel om varför denna frontorganisation bildades (engelska).

Almgren hävdar att KMR har granskat tvångsvården och vad hon kallar  "elchockerna"  inom psykiatrin och att KMR har chockerats av det ökande användandet av antipsykotisk medicinering i USA.  Hon påstår vidare att man ger dessa mediciner till spädbarn ( som alltid med påståenden från denna den farligaste sekten i världen,  utan referenser eller faktaunderlag som kan kontrolleras).  Hon ondgör sig också över att amfetamin behandlingen till svenska barn med hyperaktivitets syndrom har ökat kraftigt, att Sverige är världsledande i detta avseende.  Det är sådana här påstående,  menar Almgren,  som fått psykiatrin att hata scientologer.

Brettstam ljuger om mer

Brettstam ljuger om E-metern!  "E-metern fick 30 juli 1971 fullständigt erkännande som religiöst hjälpmedel",  och inflikar att svenska skatteverket visst tycker att scientologerna arbetar utan att vilja tjäna några pengar och det tycker skatteverket i USA och Australien också,  så det så.  Sedan har Almgren "hört" ( hoppas att det inte var en rösthallucination) att psykiatrin kostat 45 miljarder om året,  som för Almgren är "en ofattbar summa".  Hon har, säger hon,  länge efterlyst en utvärdering där man jämför psykiatrisk behandling med alternativa medicinfria behandlingar. ( läs Narconon).

" Vågar psykiatrin ställa upp på det?"  med adresslapp Brettstam.

Hur ser kopplingen mellan scientologerna och Narconon ut egentligen?

Almgren:  "Narconon använder L. Ron Hubbards missbruksrehabiliteringsprogram.  Det är det som är "kopplingen" till Scientologi.  Från kyrkans sida uppmuntrar vi Narconon och vi var med och aktivt stöttade verksamheten från början.  Narconon räddar liv.  Scientologi hjälper människor så att de aldrig ska börja med droger.  Det är fantastiskt bra att Narconon finns,  men det är tråkigt att de behövs,  varför börja med droger?"

Gullevi Almgren berättar hur glad hon är att hon är scientolog och hur hon såg att läkemedel inte var bra när hon skulle börja utbilda sig inom apoteksbanan.  När hon letade efter "drogfria" alternativ hittade hon scientologin som sedan gett henne  "ett synnerligen innehållsrikt liv".  ( Jo det kan jag livligt föreställa mig.)  Bara att få ihop till de  fantasikostnader  scientologi kurserna medför måste ha varit ett rent helvete)


Narconondebatt.html