030623
 
Hjälp från helvetet okay


Ja så uttrycker sig scientologen Gun Lanciai under rubriken svar på tal i SmT 23 Juni. Det som åsyftas är ett symposium Lanciai varit på i Los Angeles 1976 som handlade om mänskliga rättigheter. Enligt författarinnan skulle en svensk sociolog (benäms av Lanciai som legendarisk fast hon säger inte i vilka kretsar) vid namn Harry Videmyr som svar på frågan Narconon-Scientologi svarat:" Jag bryr mig inte om om hjälpen kommer från helvetet eller från himlen bara den kommer" (Så Videmyr associerar till djävulens tillhåll när han tillfrågas om Narconon-Scientologin. )
Lanciai ifrågasätter mina "befogenheter" att "överklaga" ett kommunalt beslut och menar att jag borde veta bättre. Sen gör hon en lång utläggning om hur angreppen på scientologin startades av en liten men inflytelserik grupp amerikanska psykiater som spred falska anklagelser, placerade i noga utvalda media och vidare hur dessa psykiater placerade sina anklagelser som "frön" i arkiv som "bakgrundsfakta". Materialet spreds sedan, enligt Lanciai, till Europa med hjälp av Interpol och hamnade så hos olika nationers ordningsmakter och underrättelseorganisationer. Hon påstår att Interpol rensade ut detta material ur sina arkiv ( hur hon nu kan veta det - såvitt inte "kyrkans" underrättelseorganisation varit i farten igen), men att en del av denna "skåpmat" fortfarande letas fram av scientologernas kritiker. Hon anser att Elron förargat psykiaterkåren när han i en bok "avslöjade deras experiment med hjärntvätt" 1951.
Så var det de här med E-metern som aldrig lämnar scientologerna någon ro
Lanciai menar att jag förstått E-metern lika dåligt som framlidne Professorn David Ingvar ( En av de "Lärde i Lund"). Att bli jämförd med Prof. Ingvar känns oerhört smickrande men är klart orättvist mot honom - jag kommer aldrig nå upp till hans kunskapsnivå. "Om man tror att hjärnan styr människan kan man aldrig förstå E-metern" säger hon. Den är bara till för "andlig vägledning"

030623

 

Hjälp från helvetet okayJa så uttrycker sig scientologen Gun Lanciai under rubriken svar på tal i SmT 23 Juni.  Det som åsyftas är ett symposium Lanciai varit på i Los Angeles 1976 som handlade om mänskliga rättigheter.  Enligt författarinnan skulle en svensk sociolog (benäms av Lanciai som legendarisk fast hon säger inte i vilka kretsar)  vid namn Harry Videmyr som svar på frågan Narconon-Scientologi svarat:"  Jag bryr mig inte om om hjälpen kommer från helvetet eller från himlen bara den kommer"  (Så Videmyr associerar till djävulens tillhåll när han tillfrågas om Narconon-Scientologin. )

Lanciai ifrågasätter mina  "befogenheter"  att  "överklaga"  ett kommunalt beslut och menar att jag borde veta bättre.  Sen gör hon en lång utläggning om hur angreppen på scientologin startades av en liten men inflytelserik grupp amerikanska psykiater som spred falska anklagelser,  placerade i noga utvalda media och vidare hur dessa psykiater placerade sina anklagelser som  "frön"  i arkiv som  "bakgrundsfakta".  Materialet spreds sedan,  enligt Lanciai,  till Europa med hjälp av Interpol och hamnade så hos olika nationers ordningsmakter och underrättelseorganisationer.  Hon påstår att Interpol rensade ut detta material ur sina arkiv ( hur hon nu kan veta det - såvitt inte "kyrkans" underrättelseorganisation varit i farten igen),  men att en del av denna  "skåpmat"  fortfarande letas fram av scientologernas kritiker.  Hon anser att Elron förargat psykiaterkåren när han i en bok  "avslöjade deras experiment med hjärntvätt"  1951.

Så var det de här med E-metern som aldrig lämnar scientologerna någon ro

Lanciai menar att jag förstått E-metern lika dåligt som framlidne Professorn David Ingvar ( En av de "Lärde i Lund").  Att bli jämförd med Prof. Ingvar känns oerhört smickrande men är klart orättvist mot honom - jag kommer aldrig nå upp till hans kunskapsnivå.  "Om man tror att hjärnan styr människan kan man aldrig förstå E-metern"  säger hon. Den är bara till för "andlig vägledning"
Narconondebatt.html