Homeopati stort hot mot läkemedelsindustrin
Smålands Tidningen 6/9-05
 
Simen Kristiansen har inte läst studien som publiceras i the Lancet (volym 366, nr 9487, sid, 726-732) då han påstår att "strukturen" i studien inte redovisas vilket är felaktigt. Han fortsätter med det vanliga från homeopathåll: man kan inte göra vetenskapliga studier på vår behandling som är så individuellt anpassad.(Sicket skitsnack) Han fortsätter : Målsättningen är att vända degenerativa processer vid specifika diagnosticerade problem och aktivera progressiva reaktioner för att stoppa dessa.
Degenerativa processer? Progressiva reaktioner? Vem diagnosticerar dessa specifika problem?  Mer välkänt typ av skitsnack med syfte att slå blå dunster i ögonen på folk och utan egentligt sakinnehåll.
Kristiansen hävdar att homeopatin styrs av en lag: Similia Similibus Currentur - "lika botar lika" . (Korrekt stavning är "Similla similbus curantor" ett begrepp som myntades av Paracelsus och inte av Hahneman)
 
Kristiansen hävdar att den publicerade Lancetstudiens genomförande och slutsats beror på att allt fler människor söker sig till homeopatisk behandling och fortsätter med att prins Charles minsann är intresserad av homeopati. Grabben är helsnurrig. Kristiansen anar en konspiration på global nivå när han skriver: När läkemedelsindustrin fick upp ögonen för den enormt ökande efterfrågan av homeopatin, samt prins Charles engagemang, ansåg denna storindustri att ett kraftfullt världsomspännande angrepp på homeopatin var nödvändigt.
Han upprepar sedan det välkända mantrat från homeopathåll: Exakt hur homeopatin fungerar är med dagens kunskap inte fullständigt verifierad då dess komplicitet (komplexitet?) och djupgående verkan inte kan underkasta sig etablerade medicinska definitioner. (Jaså? varför inte det?) Han fortsätter sedan med påståenden om att homeopati botade och stoppade koleraepidemin i England och Gula febern och difteri epidemierna i USA, alla på 1800-talet, vilket förstås är rent struntprat. Han avslutar med att efterlysa kritiska röster mot läkemedelsbolagens kampanj för balansens skull och för att skapa en en mer djupgående förståelse för hur sanningar produceras i samhället och vem som man egentligen kan lita på. (Ack ja, jag säger då det )


Homeopati stort hot mot läkemedelsindustrin

Smålands Tidningen 6/9-05

 

Simen Kristiansen har inte läst studien som publiceras i the Lancet  (volym 366,  nr 9487, sid, 726-732) då han påstår att "strukturen" i studien inte redovisas vilket är felaktigt.  Han fortsätter med det vanliga från homeopathåll:  man kan inte göra vetenskapliga studier på vår behandling som är så individuellt anpassad.(Sicket skitsnack)  Han fortsätter : Målsättningen är att vända degenerativa processer vid specifika diagnosticerade problem och aktivera progressiva reaktioner för att stoppa dessa.

Degenerativa processer?  Progressiva reaktioner?  Vem diagnosticerar dessa specifika problem?   Mer välkänt typ av skitsnack med syfte att slå blå dunster i ögonen på folk och utan egentligt sakinnehåll.

Kristiansen hävdar att homeopatin styrs av en lag: Similia Similibus Currentur - "lika botar lika" . (Korrekt stavning är "Similla similbus curantor"  ett begrepp som myntades av Paracelsus och inte av Hahneman)

 

Kristiansen hävdar att den publicerade Lancetstudiens genomförande och slutsats beror på att allt fler människor söker sig till homeopatisk behandling och fortsätter med att prins Charles minsann är intresserad av homeopati.  Grabben är helsnurrig.  Kristiansen anar en konspiration på global nivå när han skriver:  När läkemedelsindustrin fick upp ögonen för den enormt ökande efterfrågan av homeopatin,  samt prins Charles engagemang,  ansåg denna storindustri att ett kraftfullt världsomspännande angrepp på homeopatin var nödvändigt.

Han upprepar sedan det välkända mantrat från homeopathåll:  Exakt hur homeopatin fungerar är med dagens kunskap inte fullständigt verifierad då dess komplicitet (komplexitet?) och djupgående verkan inte kan underkasta sig etablerade medicinska definitioner.  (Jaså? varför inte det?)  Han fortsätter sedan med påståenden om att homeopati botade och stoppade koleraepidemin i England och Gula febern och difteri epidemierna i USA,  alla på 1800-talet,  vilket förstås är rent struntprat.  Han avslutar med att efterlysa kritiska röster mot läkemedelsbolagens kampanj för balansens skull och för att skapa en en mer djupgående förståelse för hur sanningar produceras i samhället och vem som man egentligen kan lita på. (Ack ja, jag säger då det )

Homeopati.html